Een benzine- of een dieselauto?

Met Omslagpunt.com bereken je makkelijk de voordeligste keuze.

Start de brandstofcalculator

Wilt u een nieuwe of tweedehands auto kopen?

Wilt u een nieuwe of tweedehands auto kopen?

6 augustus 2015Bij de aankoop van een nieuwe auto overweegt iedereen uiteraard of ze een diesel of benzine auto moeten kopen. Wat is goedkoper? Wat is beter? Om dat te bepalen is ieders persoonlijke situatie belangrijk. Op omslagpunt.com kunt u middels een eenvoudige brandstofcalculator berekenen wat de beste keuze voor u is. Maar weet u ook nog niet of u beter een nieuwe of tweedehands auto kopen moet? Omslagpunt helpt bij het maken van die keuze.

Als mensen een nieuwe auto kopen zullen er niet veel mensen zijn die liever een tweedehands kopen dan een nieuwe auto. Helaas speelt geld vaak een rol en nieuwe auto’s zijn duur. Maar zijn nieuwe auto’s echt zo duur? Of kan het best uit om een nieuwe auto te kopen als je kijkt naar services als garantie en onderhoud. Omslagpunt.com helpt niet alleen met de keuze voor benzine of diesel, ook zetten we de voor- en nadelen van een nieuwe of tweedehands auto op een rij.

Een nieuwe auto kopen

Bij de aanschaf van een nieuwe auto profiteren bestuurders meestal van betere garantievoorwaarden dan bij de aanschaf van een tweedehands auto. Een nieuwe auto is uiteraard een stuk nieuwer dan een tweedehands auto en daardoor vaak ook schoner, veiliger en zuiniger en daarnaast kunnen bestuurders de auto zelf samenstellen door te kiezen voor kleuren, bekleding en andere opties. Ook kan aangegeven worden of de auto op diesel of benzine moet rijden.

Natuurlijk brengt het kopen van een nieuwe auto ook nadelen met zich mee. Zo ligt de prijs van een nieuwe auto veel hoger dan bij een tweedehands auto. Ook zijn er vaak veel hogere afschrijvingskosten. Daar komt nog bij dat een nieuwe auto duurder is in de verzekering. Al met al is een nieuwe auto dus een stuk duurder dan een tweedehands auto, maar wat gebeurt er als de tweedehands auto problemen krijgt en er duur onderhoud moet plaatsvinden? Door dit soort situaties is de afweging nieuwe of tweedehands auto kopen zeker de moeite waard.

Een tweedehands auto kopen

Het kopen van een tweedehands auto heeft verschillende voordelen. Zo is de aanschafprijs van een tweedehands auto lager dan die van een nieuwe auto. Dat betekent dat u voor hetzelfde budget in een luxere of hogere autoklasse kan zoeken. Ook zit er op tweedehands auto’s een kortere levertijd dan bij nieuwe auto’s en daarnaast is er aan aanbod geen gebrek, want op internet staan heel veel tweedehands auto’s te koop.

Het kopen van een tweedehands auto heeft uiteraard ook nadelen ten opzichte van het kopen van een nieuwe auto. Bij een tweedehands auto is het altijd maar weer de vraag of de staat van de auto echt zo goed is als gezegd wordt door de verkoper. Daarnaast is er vaak weinig of helemaal geen garantie bij de koop van een tweedehands auto’s. Tweedehands zegt het natuurlijk al, maar zo’n auto is gebruikt door een andere bestuurder en soms zelfs door meerdere bestuurders. Daardoor is het soms ook moeilijk om een nette auto te vinden zonder gebruikssporen.

Nieuwe of tweedehands auto

Gaat u een nieuwe of tweedehands auto kopen? De keuze is helemaal aan u. U zult moeten kijken naar uw persoonlijke situatie en prijstechnisch een vergelijking moeten proberen te maken. Kunt u inschatten of de tweedehands auto u problemen gaat geven? Of gaat u toch liever voor een duurdere auto zodat u van voordelen als garantie kan profiteren? Welke keuze u ook maakt, denkt u er ook over na op welke brandstof de auto met rijden? Diesel of benzine? Lees hier meer informatie over de goedkoopste keuze: benzine of diesel. U kunt ook direct onze brandstofcalculator invullen.

Ga naar de brandstofcalculator.