Een benzine- of een dieselauto?

Met Omslagpunt.com bereken je makkelijk de voordeligste keuze.

Start de brandstofcalculator

De zuinigste benzine occasions op marktplaats.nl

De zuinigste benzine occasions op marktplaats.nl

12 januari 2018De hype op dit moment in de autowereld is het zo zuinig mogelijk maken van auto’s. Vooral uit milieuoogpunt komen er veel auto’s op de markt die volledig elektrisch zijn, of die hybride zijn. Hybride is een combinatie tussen een verbrandingsmotor en een elektrische motor, waarbij de verbrandingsmotor het overneemt van de elektrische motor als deze leeg is gereden. Tegelijkertijd kan de verbrandingsmotor de elektrische motor opladen. Maar wil je een andere en zuinige auto dan kan een volledig elektrische auto of hybride auto nog best duur zijn. Ook als deze als occasion te koop zijn. Daarnaast is de actieradius van elektrische auto’s die nu op occasionmarkt komen vaak nog niet zo hoog. Een goede optie blijft nog steeds een benzineauto, waar de motoren in de loop van de jaren ook steeds zuiniger van zijn geworden. Ook deze zuinige brandstofauto’s zijn tegenwoordig volop te verkrijgen als occasion. We pikken drie zuinige benzine occasions van www.marktplaats.nl:

Ford Focus

De Ford Focus stationwagon uit 2006 heeft 168.312 kilometers op de teller staan. Per liter benzine kan deze Ford 15,15 kilometer ver rijden. Doordat de auto voorzien is van een 1.4 benzinemotor met 80 pk, is hij heel zuinig en valt deze onder energielabel A. De auto is voorzien van handgeschakelde transmissie met 5 versnellingen en heeft nog een apk tot mei 2018. Deze Ford Focus is verder voorzien van allerlei opties, zoals boordcomputer, elektrische ramen, ABS en een trekhaak. De prijs voor deze mooie en zuinige Ford bedraagt € 2.899,-

Citroën C1

Ook deze Citroën C1 stamt uit 2006 en er staat 199.000 kilometer op de teller. Hij is zeer zuinig, doordat hij 21,74 kilometer kan rijden op 1 liter. Ook deze Citroën mag zich onder energielabel A scharen. De benzinemotor heeft een vermogen van 68 pk waar een maximum van 157 km/u mee behaald kan worden. Voor € 2.200,- verkrijg je een heel zuinige en nette auto waar nog apk tot mei 2018 opzit. Overigens zijn veel andere Citroën occasions ook zeer zuinig.

Opel Corsa

Zeer fraai auto is deze blauwe Opel Corsa uit 2007. Sinds die tijd heeft hij 125.000 kilometers gereden. De auto is voorzien van een 1.2 benzinemotor van 80 pk, waarmee hij een maximum snelheid van 168 km/u bereikt. Met 16,39 kilometer per liter benzine valt deze auto onder energielabel C. Hij is handgeschakeld met 5 versnellingen. De apk is nog geldig tot juni 2018. Er zitten enkele opties op deze Opel zoals, airconditioning, elektrische ramen, ABS en cruise control. Deze nette Opel Corsa moet € 3.900,- opbrengen en waar je nog jaren plezier aan kan beleven.