Een benzine- of een dieselauto?

Met Omslagpunt.com bereken je makkelijk de voordeligste keuze.

Start de brandstofcalculator

Benzine of diesel


Wat is voordeliger? Benzine of diesel? Als u bij een tankstation komt ziet u al gauw de verschillen tussen de prijzen van benzine en diesel. Diesel is altijd goedkoper, maar dit betekent niet dat diesel ook daadwerkelijk goedkoper is. Of benzine of diesel goedkoper is, hangt puur af van je persoonlijke situatie. Vooral het aantal kilometers dat je rijdt is belangrijk.

Benzine

Benzine lijkt in eerste oogopslag duurder dan diesel, maar als je niet veel kilometers rijdt is benzine uiteindelijk toch goedkoper. Dit komt omdat de wegenbelasting van benzine goedkoper is dan de wegenbelasting van diesel. Diesel wordt dus pas interessant als je veel kilometers rijdt. Wil je precies weten waar het omslagpunt ligt van benzine of diesel? Start dan onze gratis brandstofcalculator. Reken snel en eenvoudig uit wat voordeliger is voor jou.

Diesel

Aan de pomp is diesel een stuk goedkoper dan benzine. Die prijzen zijn helaas misleidend want er speelt veel meer mee dan alleen de brandstofprijzen. Punten die ook belangrijk zijn bij het bepalen van het omslagpunt tussen benzine of diesel zijn onder andere het onderhoud, de afschrijving en het aantal kilometers. Wil je precies weten waar het omslagpunt voor jou ligt? Doe dan de brandstofcalculator.

Bepaal jouw omslagpunt benzine of diesel

Als je een nieuwe auto gaat aanschaffen wil je natuurlijk de beste keuze maken tussen benzine of diesel. Het is dan eerst belangrijk om te kijken naar het omslagpunt benzine of diesel. Omdat dit omslagpunt voor iedereen persoonlijk is bieden wij een brandstofcalculator die aan de hand van een paar gegevens snel berekent waar het omslagpunt ligt.