Een benzine- of een dieselauto?

Met Omslagpunt.com bereken je makkelijk de voordeligste keuze.

Start de brandstofcalculator

Diesel of benzine


Wat is goedkoper, diesel of benzine? Een vraag die vaak wordt gesteld. Het antwoord erop is echter niet kant en klaar. Of diesel of benzine goedkoper is, hangt af van je persoonlijke situatie. Er zijn namelijk een aantal zaken belangrijk zoals het aantal kilometers, de brandstofkosten, afschrijving en het onderhoud.

Diesel

Vaak is het voordelig om diesel te rijden als je veel kilometers rijdt. De prijs van diesel ligt lager dan de prijs van benzine, maar de wegenbelasting van diesel ligt weer hoger dan de wegenbelasting van benzine. Hoe meer kilometers je dus rijdt, hoe voordeliger diesel wordt ten opzichte van benzine. Wil je het omslagpunt van diesel of benzine berekenen? Vul dan onze eenvoudige brandstofcalculator in.

Benzine

Diesel lijkt vaak voordelig, maar of je diesel of benzine moet rijden hangt echt af van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. De wegenbelasting van benzine ligt namelijk weer veel lager dan de belasting van diesel. Als je niet zoveel autorijdt is een benzineauto toch voordeliger, ondanks de lage dieselprijs. Wil jij precies weten waar het omslagpunt tussen diesel of benzine ligt? Doe dan onze brandstofcalculator.

Bereken omslagpunt diesel of benzine

Wil jij de beste keuze maken tussen een benzine- of dieselauto? Dan is het verstandig om eerst na te denken over het omslagpunt diesel of benzine. Dit omslagpunt is voor iedereen persoonlijk dus het is zeer verstandig om hier onderzoek naar te doen.

Maar hoe weet je nu of je diesel of benzine moet gaan rijden? Om snel een antwoord te krijgen op deze vraag heeft Omslagpunt.com een handige brandstofcalculator ontwikkeld. Door de korte vragen in deze calculator in te vullen weet je snel en eenvoudig of je in een diesel- of benzineauto moet gaan rijden.

Start de brandstofcalculator