Een benzine- of een dieselauto?

Met Omslagpunt.com bereken je makkelijk de voordeligste keuze.

Start de brandstofcalculator

Slechts 5% Nederlanders ziet toekomst in diesel en benzine

Slechts 5% Nederlanders ziet toekomst in diesel en benzine

14 oktober 2015Ben je van plan een nieuwe auto te kopen en twijfel je tussen diesel of benzine? Heb je ook al aan een elektrische auto gedacht? Uit onderzoek van AutoScout24 blijkt dat bijna dertig procent van de Nederlanders elektrisch rijden als de toekomst ziet. De meerderheid van de Nederlanders denkt dat benzine of diesel langzaam uit het straatbeeld gaat verdwijnen. Het onderzoek is in opdracht van AutoScout24 door GfK uitgevoerd onder 8.811 Europeanen.

AutoScout24, een automotive digitaal advertentie platform, heeft onderzoek laten uitvoeren naar hoe Europeanen kijken naar diesel, benzine en elektrische rijden. Uit onderzoek onder 8.811 Europeanen blijkt dat Nederlanders elektrisch rijden als de toekomst zien. Bijna 30 procent denkt dat deze vorm van autorijden over 25 jaar zelfs dominant zal zijn ten opzichte van rijden met een diesel of benzine auto.

Slechts vijf procent van de Nederlanders bestempelt benzine of diesel als de meest toekomstbestendige brandstof. Van Europa hebben de Fransen het meeste vertrouwen in de beide brandstoffen. Negen procent van hen denkt dat diesel en benzine de meest gebruikte brandstoffen in de toekomst zullen zijn.

Aanpassingen aan de infrastructuur

Als in het onderzoek de vraag wordt gesteld wie er moet gaan betalen voor de aanpassingen aan de infrastructuur die nodig zijn voor elektrisch rijden vindt een derde van de Europeanen dat deze aanpassingen door de samenleving als geheel moeten worden gefinancierd. Deze aanpassingen hebben bijvoorbeeld betrekking op het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s en de aanpassingen die nodig zijn op tankstations.

In Duitsland en Oostenrijk vindt een kwart van de ondervraagden dat automobilisten die niet willen overstappen op alternatieve brandstoffen voor benzine of diesel, moeten opdraaien voor de kosten van het veranderen van de infrastructuur. In Nederland ligt dit anders. Slechts één van de tien is het in dit geval eens met de Duitsers en Oostenrijkers. In Nederland vindt een kwart juist dat de automobilisten die zelf elektrisch gaan rijden moeten opdraaien voor de kosten.

Diesel en benzine in gevaar?

Uit dit onderzoek komt dus duidelijk naar voren dat de toekomst van diesel en benzine in gevaar lijkt. Minder dan vijf procent van de respondenten zegt nooit over te willen stappen op alternatieve brandstoffen. Vooral de afstand die een auto kan afleggen op een batterij of tank is belangrijk bij deze keuze. Voor de meerderheid van de Europeanen geldt een ondergrens van 500 kilometer.

Onderzoeksbureau GfK heeft het onderzoek in opdracht van AutoScout24 uitgevoerd. Zij voerden het onderzoek uit onder 8.811 Europeanen uit Oostenrijk (1.001), België (1.001), Frankrijk (1.451), Duitsland (1.456), Italië (1.452), Nederland (1.000) en Spanje (1.450).

Omslagpunt tussen diesel en benzine

Zie je voor jezelf nu nog geen toekomst in elektrisch rijden? Kies dan voor een diesel of benzine auto. Bij Omslagpunt kun je eenvoudig het omslagpunt tussen diesel en benzine berekenen met onze brandstofcalculator. Ga direct naar de brandstofcalculator en bereken wat voordeliger is voor jouw situatie, rijden met diesel en benzine.