Een benzine- of een dieselauto?

Met Omslagpunt.com bereken je makkelijk de voordeligste keuze.

Start de brandstofcalculator

Kennis maken met elektrische auto tijdens landelijke Instapdag

Kennis maken met elektrische auto tijdens landelijke Instapdag

16 september 2015Op zaterdag 19 september organiseert Natuur & Milieu de tweede landelijke Instapdag elektrisch rijden. Natuur & Milieu maakt zich al jarenlang sterk voor elektrisch rijden. Een elektrische auto is volgens hen stiller, schoner en zuiniger. De organisatie probeert onder andere door de Instapdag mensen in Nederland de voordelen te laten zien van elektrisch rijden. Alle autobezitters van een elektrische of hybride auto mogen zich aanmelden. Ze kunnen hun auto in de spotlight zetten en deze aan buren, vrienden en kennissen showen.

Natuur & Milieu noemt de landelijke Instapdag die gehouden wordt op zaterdag 19 september 2015 de kans voor mensen die kennis willen maken met een elektrische auto of een hybride auto. Tijdens de Instapdag is het de bedoeling dat mensen die een hybride of elektrische auto hebben deze showen in hun eigen persoonlijke showroom. Zo kunnen buren, vrienden en kennissen laagdrempelig kennismaken met een elektrische auto.

Proefrijden in een elektrische auto

Eigenaren van een hybride of elektrische auto kunnen zich aanmelden via instapdag.nl. Zij krijgen dan een pakket om hun eigen persoonlijke showroom te maken. Op 19 september ontvangen deze mensen iedereen die hun auto wil komen bekijken. Volgens Natuur & Milieu werkt het precies hetzelfde als met een Open Huizen Dag. 

Niet alleen particulieren maar ook verschillende bedrijven en gemeenten doen met mee met de landelijke Instapdag van Natuur & Milieu. Zo stelt de gemeente Amstelveen haar bewoners in de gelegenheid om op het Raadhuisplein met één van de elektrische auto’s van de gemeente een proefrit te maken. Op de website van de landelijke Instapdag zijn nog veel meer plekken in Nederland te vinden waar je gratis een proefrit mag maken in een hybride of elektrische auto.

Toch liever benzine of diesel?

Wil jij niets weten van een elektrische auto en blijf je liever gewoon rijden op diesel of benzine? Denk hier dan goed over na. Er ligt namelijk een cruciaal omslagpunt voor zowel het gebruik van diesel of benzine. Bij Omslagpunt.com bereken je eenvoudig wat voordeliger is: benzine of diesel. Ga direct naar de brandstofcalculator!