Een benzine- of een dieselauto?

Met Omslagpunt.com bereken je makkelijk de voordeligste keuze.

Start de brandstofcalculator

Wat is voordeliger? Een camper die op diesel of benzine rijdt?

Wat is voordeliger? Een camper die op diesel of benzine rijdt?

10 september 2015Ben je een liefhebber van campervakanties en wil je graag een nieuwe of tweedehands camper kopen? Je hebt dan waarschijnlijk een aantal belangrijke eisen opgesteld waar de camper aan moet voldoen. Denk aan het aantal slaapplaatsen, het aantal zitplaatsen, het bouwjaar van de camper en nog veel meer. Natuurlijk zijn al die punten belangrijk, maar denk je ook wel eens aan de brandstof van de camper? Wat is goedkoper? Een camper die rijdt op diesel of op benzine?

Een camper kan zowel op diesel of benzine rijden. Wat is eigenlijk voordeliger? Dat hangt af van het soort camper dat je hebt en het aantal kilometers dat je gaat rijden. Wist je dat de Belastingdienst bijvoorbeeld andere regels heeft voor campers voor wat betreft de motorrijtuigenbelasting? Omdat de Belastingdienst ervan uitgaat dat de kampeerauto maar een paar weken of maanden per jaar gebruikt wordt hoeven eigenaren minder belasting te betalen. Wel moet de kampeerauto dan voldoen aan de inrichtingseisen

Handige rekentool

De Belastingdienst heeft een handige rekentool waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoeveel motorrijtuigenbelasting je moet betalen voor jouw camper. Als je hiervan een idee hebt kun je ook inschatten wat voordeliger voor jou is, een camper die op diesel of op benzine rijdt. Diesel is goedkoper dan benzine, maar als je de goedkope brandstofprijs kunt wegstrepen tegen een hoge motorrijtuigenbelasting levert het niet zoveel op. Het loont dus zeker om een berekening te maken van de te betalen belasting en een schatting van het aantal te rijden kilometers en de daarbij horende brandstofprijzen.

De vragen over deze benzine of diesel kwestie vallen natuurlijk helemaal weg als je besluit een camper te huren voor je camper vakantie. Dan is het zeer prettig als de camper op diesel rijdt omdat je dan alleen de kosten voor brandstof moet betelen. Een camper huren lijkt dan wat betreft de brandstofkwestie eenvoudiger dan een camper kopen. Kijk op www.campertravels.nl voor meer over campers.

Omslagpunt: diesel of benzine

Wil je het omslagpunt van diesel en benzine berekenen voor een auto? Ga dan naar onze brandstofcalculator en reken het verschil direct uit!