Een benzine- of een dieselauto?

Met Omslagpunt.com bereken je makkelijk de voordeligste keuze.

Start de brandstofcalculator

Autoverkoop nieuwe personenauto’s stijgt in juli 2015

Autoverkoop nieuwe personenauto’s stijgt in juli 2015

12 augustus 2015De autoverkoop van nieuwe personenauto’s is licht gestegen in de eerste 7 maanden van 2015 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie. Tot en met juli zijn er 235.330 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is een stijging van bijna 3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. In de maand juli werd zelfs een flinke stijging van 14 procent gezien.

In de eerste helft van 2015 is de autoverkoop van het aantal nieuwe personenauto’s licht gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Met de verkoop van 235.330 nieuwe personenauto’s is het aantal verkochte auto’s gestegen met bijna 3 procent ten opzichte van de eerste 7 maanden in 2014. Deze stijging blijkt uit cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie.

In de maand juli van dit jaar werden er 33.913 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat komt neer op een stijging van bijna 14 procent. In de maand juli in 2014 werden er 29.764 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. De meest verkochte automerken in die eerste 7 maanden van dit jaar zijn Volkswagen (13,8 procent marktaandeel), Peugeot (8,7 procent marktaandeel), Renault (7,3 procent marktaandeel), Ford (6,3 procent marktaandeel) en Volvo (5,8 procent marktaandeel).

Diesel of benzine?

Voordeel van het kopen van een nieuwe auto is dat de klant kan bepalen of je in een diesel of benzine auto wilt gaan rijden. Maar wat is beter? Deze keuze is zeer persoonlijk en hangt af van onder andere het aantal kilometers dat je gaat rijden. Wist je dat je bij Omslagpunt.com heel gemakkelijk kunt berekenen wat goedkoper is?

Brandstofcalculator

Bij Omslagpunt.com bereken je heel snel wat voordeliger is voor jou, rijden in een diesel of benzine auto. Met de brandstofcalculator bereken je in een paar snelle en eenvoudige stappen waar je het beste voor kan kiezen. Benieuwd naar de beste keuze voor jou? Ga dan direct naar de brandstofcalculator!