Een benzine- of een dieselauto?

Met Omslagpunt.com bereken je makkelijk de voordeligste keuze.

Start de brandstofcalculator

De 10 best presterende groene autobedrijven ter wereld

De 10 best presterende groene autobedrijven ter wereld

19 augustus 2015Omslagpunt.com is er om te helpen bij het berekenen van het omslagpunt diesel of benzine. Maar er is natuurlijk meer dan diesel of benzine voor wat betreft brandstoffen voor auto’s. Er rijden immers elektrische auto’s rond en ook wordt er volop geëxperimenteerd met waterstof. Deze zomer werd door Newsweek een lijst met de 500 best presterende groene bedrijven ter wereld gepubliceerd (de Green Ranking 2015). CheatSheet selecteerde uit deze lijst de 10 groenste autofabrikanten ter wereld.

Uit de Green Ranking 2015, een door Newsweek gepresenteerde lijst met hierin de 500 best presterende groene bedrijven, blijkt dat autofabrikant BMW de meest groene autofabrikant ter wereld is. Op de totale lijst met 500 bedrijven komen we BMW als eerste autobedrijf tegen op plek 26. De autofabrikant uit Duitsland scoorde goed op afvalproductie, emissiebeheersing en op water- en energieverbruik. Dan op de tweede plek verschijnt Toyota, nummer 35 van de totale lijst. Dat dit Japanse bedrijf met haar hybride Prius en de op waterstof rijdende Mirai hoog zou staan in de lijst is geen verrassing.

Scores op waterverbruik en afvalproductie

Een behoorlijk aantal plaatsen lager, op 73 van de totale lijst, komt Daimler AG op de derde plek te staan. Deze autofabrikant behaalt goede scores op koolstofemissies en waterverbruik en op de productie van de elektrische Smarts. Daimler AG is ook verantwoordelijk voor de bouw van een elektrische B klasse Mercedes. Nissan volgt op plek 152 en mag zichzelf daarmee op de vierde plek zetten van meest groene autofabrikanten. Nissan is de maker van de best verkochte elektrische auto ter wereld, de Nissan Leaf.

Op de vijfde plaats staat Ford Motor Company (plek 178 van de totale lijst). Deze autofabrikant ontwikkelt al jaren goede programma’s op het gebied van duurzaamheid en scoorde voor wat betreft deze lijst goed op punten als waterverbruik en afvalproductie. De autofabrikant Volkswagen staat op de zesde plek. Met een redelijke score op alle onderdelen en een zeer goede score op energieverbruik staat het bedrijf op plek 190 van de totale lijst.

Honda op plek 10

Fuji Heavy Industries (Subaru) staat op de zevende plek (plek 234 van de hele lijst). Het bedrijf scoort heel goed op het gebied van afvalproductie en waterverbruik. Wel is er nog plek voor verbetering, want op de punten energieverbruik en koolstofuitstoot scoorde het bedrijf slecht. Op de achtste plek volgt General Motors (plek 289 van de totale lijst). Dit bedrijf is bezig zich op te werken op het gebied van groene auto’s en scoort goed op hun waterverbruik.

De een-na-laatste autofabriek in de top tien is Hyundai. Met plek 306 ten opzichte van de hele lijst staat dit bedrijf zeer dichtbij Honda die net iets lager staat op plek 316. Hyundai kan wat betreft water- en energieverbruik nog verbeteringen doorvoeren en bij de Japanse autofabrikant Honda komt koolstofuitstoot hier nog bij.

Diesel of benzine

Bovenstaande autofabrikanten mogen zich tot de tien meest groene autobedrijven ter wereld noemen. Welk merk auto heeft u? En rijdt uw auto op diesel of benzine? Ook al is uw auto misschien niet heel erg ‘groen’ toch kunt u bijdragen door zuinig te rijden. Lees hier meer over zuinig rijden. Liever berekenen waar het omslagpunt tussen diesel en benzine ligt? Dat kan met onze brandstofcalculator. Bereken hier of u beter in een diesel of benzine auto van een groene autofabrikant kan gaan rijden.

Bronnen:

cheatsheet.com

newsweek.com