Een benzine- of een dieselauto?

Met Omslagpunt.com bereken je makkelijk de voordeligste keuze.

Start de brandstofcalculator

CBS: Motor- en autobranche omzet stijgt 6% in 2e kwartaal 2015

CBS: Motor- en autobranche omzet stijgt 6% in 2e kwartaal 2015

9 september 2015Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt vandaag met nieuwe cijfers over de omzet van de auto- en motorverkoop. In het tweede kwartaal van 2015 is de omzet van de auto- en motorbranche met bijna zes procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dankzij deze gunstige omzetontwikkelingen is het vertrouwen van ondernemers in de autobranche volgens het CBS toegenomen tot de hoogste stand sinds 2011.

De motor- en autobranche omzet is in het tweede kwartaal van 2015 met bijna zes procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De sterkste omzetgroei komt van de bedrijven in de bedrijfsautobranche. In deze categorie steeg de omzet met maar liefst veertien procent. Naast de verkoop van bedrijfsauto’s is ook de omzet van de verkoop van motoren gestegen. De omzet binnen deze categorie steeg met tien procent.

Vertrouwen stijgt

Doordat de omzet autobranche in het tweede kwartaal zo sterk is toegenomen boekte de auto- en motorbranche bijna vier procent omzetgroei in de gehele eerste helft van 2015. Nadat de omzet van autobedrijven de afgelopen drie jaar is gekrompen, is deze stijging van het afgelopen half jaar een mooie eerste stap. Het vertrouwen van de ondernemers in de autobranche is nu toegenomen tot de hoogste stand sinds 2011.

Niet alleen de omzet van bedrijfsauto’s en motoren is gestegen. ook de verkoop van personenauto’s is gestegen. Zo was het tweede kwartaal van 2015 voor de personenautobranche het sterkste tweede kwartaal sinds 2011. Dit onderdeel is het grootste omzetaandeel (ruim vijftig procent) van de gehele auto- en motorbranche. De omzet nam met drie procent toe. In het eerste kwartaal nam de omzet met één procent toe, dus er lijkt sprake van een positieve stijging.

Ook een nieuwe diesel of benzine auto?

Is jouw vertrouwen in de auto- en motorbranche ook gestegen? Ben je van plan een nieuwe auto te gaan kopen? Zoek je dan naar een benzine of diesel auto? Wat zou goedkoper zijn? Diesel of benzine? Bij omslagpunt helpen we je met het maken van die keuze. We ontwikkelden een eenvoudige brandstofcalculator waarmee je eenvoudig berekent of je beter voor een diesel auto of een benzine auto kunt kiezen.

Ga direct naar de brandstofcalculator en bereken zelf het diesel of benzine omslagpunt.